ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

 

Πριν  τοποθετήσετε στο δέντρο την παγίδα την τρυπάτε με ένα σουβλί ή με το σύρμα ανάρτησης στα δυο σημεία που υπάρχει η σήμανση.
Πρέπει να μην ακουμπά σε φύλλα και κλαδιά και να μην είναι εκτεθειμένη στο ηλιακό φως (τοποθέτηση στο εσωτερικό της κόμης του δέντρου και στο μέσον του ύψους).

 

 

Δόση εφαρμογής :
Μια παγίδα ανά δέντρο με μέγιστο αριθμό50 ανά στρέμμα.
•    Η ανάρτηση της παγίδας γίνετε μετά την καρπόδεση και πριν ο καρπός αρχίσει να ωριμάζει.

 

•    Σε περίπτωση που από την στιγμή της ανάρτησης μέχρι την περίοδο της συγκομιδής μεσολαβούν πάνω από 2,5 μήνες πρέπει να εφαρμοστούν εκ νέου μια παγίδα ανά δέντρο.

 

•    Σε περίπτωση που προστατεύουμε μεμονωμένα δέντρα συνιστάτε να προστατεύονται τυχών γειτονικά δέντρα που μπορούν να έχουν το έντομο και να χρησιμοποιούνται πάνω από μια παγίδα ανά δέντρο.

 

 

Πιθανά προβλήματα, διάγνωση και αντιμετώπιση:

 

  1. Οι παγίδες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο χάνουν την εντομοτοξική τους δράση και το πράσινο χρώμα τους. Οι παγίδες αυτές δεν είναι αποτελεσματικές και πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.
  2. Οι παγίδες που κρεμάστηκαν χωρίς να τρυπηθούν δεν δουλεύουν, ενεργοποιήστε τις με τρύπημα στα σημεία που υποδεικνύονται.
  3. Το αποτέλεσμα της δράσης τους δεν είναι το επιθυμητό όταν δεν μπουν στην σωστή δόση. Ελέγξτε το αριθμό των παγίδων ανά στρέμμα.
  4. Βροχοπτώσεις τους κρίσιμους μήνες για τη μύγα της μεσογείου, που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 150 χιλιοστά ξεπλένουν το εντομοκτόνο από την επιφάνεια της παγίδας. Αντικαταστήστε τις παγίδες.
  5. Δεν βλέπετε την μύγα της μεσογείου πάνω στην παγίδα αλλά ούτε και κάτω από αυτήν . H μύγα  δεν κολλάει στην παγίδα αλλά πεθαίνει σε λίγα λεπτά μακριά από αυτήν.

 

 

Η μέγιστη διάρκεια δράσης της παγίδας είναι 2,5 μήνες.

 

 

ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ: φυλάσσεται στο αρχικό χαρτοκιβώτιο σε μέρος σκοτεινό και δροσερό μακριά από έντονες οσμές. Διατηρεί την αποτελεσματικότητά της για ένα χρονο .

 

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάσσεται μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές. Όταν το χρησιμοποιείτε μην τρώτε και μην καπνίζετε αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα ματιά. Φοράτε κατάλληλα γάντια. Σε περίπτωση ανεπαρκούς αερισμού χρησιμοποιείτε κατάλληλη αναπνευστική συσκευή.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: αν αισθάνεστε αδιαθεσία ζητήστε ιατρική συμβουλή . Σε περίπτωση ερεθισμού των ματιών πλύνετε τα αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο. Σε περίπτωση δερματικού ερεθισμού πλυθείτε με άφθονο νερό και σαπούνι και ζητήστε ιατρική συμβουλή.
ΑΝΤΙΔΟΤΟ: Συμπτωματική θεραπεία. 

 

Τηλέφωνο Κέντρου δηλητηριάσεων 210 7793 777.

This post is also available in: Αγγλικα, Γαλλικα, Ιταλικα, Ισπανικα