Οδηγίες χρήσης
 1.  Η παγίδα είναι ένα ετοιμόχρηστο δόλωμα. Πριν την τοποθετήσετε στο δέντρο τρυπάτε υποχρεωτικά διαμπερές την παγίδα με ένα μεγάλο καρφί στα δύο σημεία που υπάρχει η σήμανση (Χ).
 2. Αναρτάται στο εσωτερικό της κόμης του ελαιοδέντρου, στο μέσο του ύψους του, σε σκιερό μέρος, ώστε να μην εκτίθεται στο άμεσο ηλιακό φως και αποφεύγοντας την επαφή με φύλλα και κλαδιά.
 3. Σε ελαιώνες με δέντρα μέσου μεγέθους η δοσολογία είναι 15 παγίδες ανά στρέμμα. Σε ελαιώνες με πολύ μεγάλα δέντρα και αραιή φύτευση η δοσολογία είναι 20 παγίδες ανά στρέμμα (βλέπε το σχήμα που ακολουθεί).
 4. Εφαρμόζονται 10 ημέρες πριν τη ξυλοποίηση του πυρήνα της ελιάς, χρονικό σημείο που σηματοδοτεί την έναρξη των ωοτοκιών του δάκου. Η ανάρτηση της ΔΑΚΟΦΑΚΑΣ πριν την έναρξη της ωοτοκίας θα έχει σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο του πληθυσμού την κρίσιμη αυτή στιγμή και θα συνεχίσει για όλη την ελαιοκομική περίοδο.
 5. Για εφαρμογή σε έκταση μικρότερη από 3 στρέμματα συνίσταται η ανάρτηση 1 παγίδας ανά δέντρο.
 6. Η διάρκεια  δράσης της παγίδας είναι 4,5 μήνες με μέγιστο δράσης 6 μήνες.
Πιθανά προβλήματα και αντιμετώπιση
 1. Οι παγίδες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο χάνουν την εντομοτοξική τους δράση και το πράσινο χρώμα τους. Οι παγίδες αυτές δεν είναι αποτελεσματικές και πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.
 2. Οι παγίδες που κρεμάστηκαν χωρίς να τρυπηθούν δεν δουλεύουν, ενεργοποιήστε τις με τρύπημα στα σημεία που υποδεικνύονται.
 3. Το αποτέλεσμα της δράσης τους δεν είναι το επιθυμητό όταν δεν μπουν στην σωστή δόση. Ελέγξτε το αριθμό των παγίδων ανά στρέμμα.
 4. Βροχοπτώσεις τους κρίσιμους μήνες για το δάκο που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 150 χιλιοστά ξεπλένουν το εντομοκτόνο από την επιφάνεια της παγίδας. Σε αυτήν την περίπτωση αντικαταστήστε τις παγίδες.
 5. Δεν βλέπετε το έντομο πάνω στην παγίδα αλλά ούτε και κάτω από αυτήν; Ο δάκος δεν κολλάει στην παγίδα αλλά πεθαίνει μετά από λίγα λεπτά, μακριά από αυτήν.
Χρήσιμες συμβουλές
 • Η ΔΑΚΟΦΑΚΑ έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα σε ελαιώνες μεγάλης έκτασης και με δέντρα μέσου ύψους.
 • Σε περίπτωση που μέσα ή και στα όρια του ελαιώνα υπάρχουν και άλλα δέντρα (μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, συκιές, ροδιές κλπ) να αναρτηθούν παγίδες και σε αυτά.
 • Η διαμπερής διάτρηση της παγίδας στα σημεία που υποδεικνύονται είναι υποχρεωτική. Η μη διάτρηση της παγίδας την καθιστά ανενεργή.
 • Να φυλάσσεται μακρυά από υγρασία, υψηλή θερμοκρασία και λάδια μηχανής.
 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται αν στον ελαιώνα υπάρχει κάποιο ρυάκι ή άλλη πηγή υγρασίας.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ: φυλάσσεται στο αρχικό χαρτοκιβώτιο σε μέρος σκοτεινό και δροσερό μακριά από έντονες οσμές. Διατηρεί την αποτελεσματικότητά της για ένα χρονο .
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Φυλάσσεται μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές. Όταν το χρησιμοποιείτε μην τρώτε και μην καπνίζετε αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα ματιά. Φοράτε κατάλληλα γάντια. Σε περίπτωση ανεπαρκούς αερισμού χρησιμοποιείτε κατάλληλη αναπνευστική συσκευή.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: αν αισθάνεστε αδιαθεσία ζητήστε ιατρική συμβουλή . Σε περίπτωση ερεθισμού των ματιών πλύνετε τα αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο. Σε περίπτωση δερματικού ερεθισμού πλυθείτε με άφθονο νερό και σαπούνι και ζητήστε ιατρική συμβουλή.
ΑΝΤΙΔΟΤΟ: Συμπτωματική θεραπεία.

Τηλέφωνο Κέντρου δηλητηριάσεων 210 7793 777.

Προορίζεται μόνο για επαγγελματίες χρήστες.

 Αριθμός Έγκρισης Κυκλοφορίας ΥΠΑΑΤ: 14381/13.02.2012

This post is also available in: Αγγλικα, Γαλλικα, Ιταλικα, Ισπανικα