Τι είναι το Viopalm Protect
Το Viopalm Protect είμαι μια πατενταρισμένη συσκευή για την πρόληψη των προσβολών των φοινικοειδών από το σκαθάρι, την πεταλούδα αλλά και από άλλα έντομα (Rhynchophorus ferrugineus, Paysandisia archon, Oryctes sp, κ.α.), με τη χρήση βιολογικών μέσων και όχι φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η συσκευή που τοποθετείται σε φοινικοειδή, λειτουργεί με συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα και θανατώνει τα ενήλικα έντομα που προσπαθούν να ωοτοκήσουν ή να τραφούν από αυτό.
Από τι αποτελείται η συσκευή;
  • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία 12Volt,

  • Φωτοβολταϊκό πάνελ για τη φόρτιση της μπαταρίας

  • Καλώδια μονωμένα τα οποία μεταβιβάζουν ρεύμα από την μπαταρία στον κεντρικό επεξεργαστή λειτουργίας – ασφαλείας του συστήματος και από τον μετασχηματιστή τάσης, στο προστατευτικό κάλυμμα

  • Επεξεργαστή του συστήματος (Arduino/Genuino ή άλλον επεξεργαστή) ο οποίος έχει τον έλεγχο ασφάλειας του συστήματος με τα περιφερειακά του (ρελέ, βολτόμετρο, αμπερόμετρο, μετρητής θερμοκρασίας/υγρασίας, αισθητήρας βροχής)

  • Μετασχηματιστή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο οποίος θα μετατρέπει και θα παράγει το προσδοκώμενο ρεύμα λειτουργίας του πλέγματος

  • Προστατευτικό κάλυμμα με οπές. Πρόκειται για υλικό πέντε στρώσεων το οποίο αποτελείται από 3 μη αγώγιμες στρώσεις υλικού και 2 αγώγιμες.

  • Υδατοστεγές κουτί της συσκευής το οποίο περιέχει στο εσωτερικό του τη μπαταριά, τον επεξεργαστή και το μετασχηματιστή του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πάνω μέρος του κουτιού βρίσκεται ο αισθητήρας βροχής και στο κάτω μέρος ο μετρητής θερμοκρασίας/υγρασίας.

  • Σύστημα πρόσδεσης και στερέωσης πάνω στο φοινικοειδές.

  • Πομποδέκτη με κάρτα SIM ανά συσκευή ή συγκεντρωτικά σε μία περιοχή με σταθμό αναμετάδοσης για αποστολή πληροφοριών λειτουργίας μέσω κινητού στο χρήστη.

Τεχνικές πληροφορίες - Οδηγίες

Στο φοίνικα, αφού κλαδευτεί, αναρτάται το προστατευτικό κάλυμμα και συγκρατείται με ιμάντες. Το φωτοβολταϊκό πρέπει να τοποθετείται σε ηλιόλουστη θέση. Κάτω από το προστατευτικό κάλυμμα τοποθετείται ο εξατμιστήρας φερομόνης. Η μπαταρία είναι φορτισμένη και επαναφορτίζεται από το φωτοβολταϊκό. Το σύστημα τίθεται σε λειτουργία και εκτελεί βαθμονόμηση λειτουργίας. Με αυτή τη διαδικασία ο επεξεργαστής του συστήματος ρυθμίζει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι όση απαιτείται έτσι ώστε να μην κλείνει κύκλωμα χωρίς την παρουσία σκαθαριού. Η συσκευή μεταδίδει πληροφορίες στο χρήστη μέσω κάρτας SIM αναφορικά με τις εκκενώσεις που εκτελεί ή τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία.